To udstillinger af polsk kunstner kan opleves i Aarhus

  Polsk_kunster_udstiller_i_Aarhus_polennu

  Jaroslaw Czarnecki kan opleves i Aarhus med udstillingerne Do it og Ants’ Way. Pressefoto.


  AARHUS: To udstillinger af Jaroslaw Czarnecki fra Polen åbner i dag i Kunsthal Aarhus, hvor de kan ses de næste to måneder.


  Den polske kunstner Jaroslaw Czarnecki er uddannet ved kunstakademiet i Gdansk og kan de kommende to måneder opleves i Kunsthal Aarhus, der udstiller to sideløbende kunstprojekter af den polske multimedie-kunstner.

  Lange udstillinger

  Jaroslaw Czarneckis ene udstilling med titlen Do it er en fortolkning af en udstilling, som begyndte i Paris i 1993, og siden er blevet den længstvarende udstilling nogensinde og har været fortolket mere end 50 steder i verden.

  Den anden udstilling har titlen Ants’ Way, og det er kunstnerens håb, at den også vil få sit eget liv og fortsætte i forskellige former frem til år 2034.

  Fernisering i dag

  Der er fernisering for de to udstillinger i dag den 2. oktober kl. 17-19 i Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13.

  Polsk kunstfaglig leder takker af

  Aarhus Kunsthal har i tre år haft den polsk-fødte kunstfaglige leder Joasia Krysa, der står bag projektet Collective Making, som Czarneckis to udstillinger er en del af.

  Joasia Krysa har fået en stilling som chef for Storbritanniens største og samtidig en af Europas mest prestigefulde kunstbiennaler. Hun efterfølges som kunstfaglig leder i Kunsthal Aarhus af Jacob Fabricius.