Tom Hanks har fået ny polsk Fiat

polsk_fiat_til_tom_hanks

Gaven til den amerikanske filmstjerne Tom Hanks blev fløjet til Los Angeles med et LOT Dreamliner fly fra Warszawa. PR-foto.


BIELSKO-BIALA: En polsk Tom Hanks fan har samlet ind til en polsk Fiat 126P, som Oscar-vinderen har fået overdraget af det polske konsulat i Los Angeles.


En polsk kvinde, Monika Jaskolska, har samlet ind i sin hjemby til en polsk Fiat 126P til den amerikanske skuespiller og filmmand Tom Hanks. Indsamlingen er sat i værk, da Hanks ofte har udtrykt at han godt kunne tænkte sig bilen, som var den mest almindelige under kommunismen i 1970’erne.

Fiatens hjemby

Indsamlingen er gennemført i Bielsko-Biala, i byen hvor den polske Fiat oprindelig blev lavet, og har været så stor en succes, at der er blevet penge til et lokalt hospital. Bilen er cirka 40 år gammel men nymalet, med helt ny motor og med nyt indtræk. Bilen blev fløjet med LOT Dreamliner til USA.

Glad for gaven

Tom Hanks fik i weekenden overdraget sin polske Fiat 126S, som også er blevet kaldt Kaszlak og Maluch, og han udtrykte stor glæde for gaven fra den polske by. Initiativtageren Monika var også med og hun inviterede den verdensberømte stjerne til sin hjemby, så han kan udleve sin polske Fiat-passion yderligere.