Torun i Polen bliver vært for EM i atletik 2021

torun-arena-o2

Atletikkonkurrencer kommer til at foregå i Arena Torun, som blev indviet i 2014. Foto: Arena Torun


TORUN: Det europæiske atletikforbund har udpeget Torun i Polen som værtsby for de indendørs europamesterskaber i 2021


Polen bliver vært for endnu et stort internationalt idrætsmesterskab. Det europæiske atletikforbund har besluttet, at Torun i 201 bliver vært for de indendørs europamesterskaber.

– Det er et stort øjeblik for atletikken og sport generelt i Polen. Det er mere end 40 år siden, Polen sidst var vært for de indendørs mesterskaber, sagde direktøren for arrangementskomiteen i Torun, Krzyszof Wolsztynski, da det stod klart, at byen havde sikret sig mesterskaberne.

Hollandsk konkurrent

Den nærmeste konkurrent til at få arrangementet var den hollandske by Apeldoorn. Ved den afgørende afstemning fik Torun 11 stemmer, mens fire stemmer gik til Apeldoorn.

– Det er tid til Torun! Det europæiske atletikforbund ser frem til at samarbejde med byen Torun gennem de næste tre år om at levere, hvad jeg er sikker på bliver mesterskaber i verdensklasse, siger atletikforbundets præsident, Svein Arne Hansen.

En af Polens ældste byer

Torun ligger mellem Warszawa og Gdansk og har omkring 200.000 indbyggere. Det er en af Polens ældste byer, og den centrale bydel fra middelalderen blev i 1997 erklæret som verdensarv af UNESCO.

– Vi ser frem til at tage imod hele Europa i vores maleriske middelalderby i 2021, siger Toruns borgmester Michal Zaleski.

De indendørs europamesterskaber i atletik har en gang tidligere været afholdt i Polen. Det var i 1975, hvor Katowice var værtsby.