Tre dages fejring af Polen i Gdansk

  lech_walesa_ved_indvielsen_af_solidarnosc_center_gdansk_polen_polennu

  Det Europæiske Solidarnosc Center åbnede i Gdansk for et år siden på søndag og den tidligere strejkeleder Lech Walesa var det naturlige midtpunkt for indvielsen. Foto: Jakub Wozniak, polennu.dk.


  GDANSK: Det et år gamle europæiske Solidarnosc Center fejrer de historiske begivenheder i Gdansk, der væltede kommunismen i Polen og gav polakkerne sin frihed tilbage.


  Det Europæiske Solidarnosc Center i Gdansk slår i weekenden dørene op til tre dages fejring af centeret selv og de historiske begivenheder på skibsværftet i Gdansk.

  Et års fødselsdag

  Solidarnosc Centeret fejrer et års fødselsdag denne weekend med koncerter, film-fremvisninger og arkitektoniske rundture.

  I anledning af fødselsdagen kan man købe en indgangs-billet, der gælder alle tre dage for bare en zloty.

  Moderne museum

  Solidarnosc Centeret ligger på Gdansk Skibsværft, hvor Lech Walesa i 1980’erne stod i spidsen for en række strejker, der endte med at vælte det kommunistiske styre i Polen.

  LÆS MERE
  solidarnosc.dk: Balladen i Gdansk – vejen til et nyt Europa

  Solidarnosc Centeret er i dag et top-moderne museum, der fortæller historien om strejkerne, Solidarnosc bevægelsen og overgangen til demokrati i Polen.

  Præsidenten på besøg

  Også Polens præsident Andrzej Duda vil deltage i fejringen på mandag, hvor det er 35 år siden, at august-aftalerne om de første frie fagforeninger blev underskrevet mellem de strejkende og de kommunistiske magthavere.

  Duda vil blandt andet lægge blomster ved porten ind til skibsværftet og besøge det europæiske Solidarnosc Center.