Tre ud af fire polske kvinder hjælper flygtninge

Polske kvinder og Ukraine
Polske kvinder og universitetsuddannede er i front, når det gælder støtten til Ukraine og ukrainske flygtninge. Foto: Piotr Lapinski, LAPP Foto.

WARSZAWA: 73 procent af de polske kvinder har deltaget aktivt i hjælpen til ukrainske flygtninge. Blandt mændene er det 59 procent.


Polske kvinder har gjort mere for de ukrainske flygtninge end mændene. Det viser en ny undersøgelse, skriver det polske regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

66 procent af polakkerne har personligt gjort en indsats for flygtninge, fra det krigshærgede Ukraine. Det er især de polske kvinder, universitetsuddannede og indbyggere i mellemstore byer, der er mest aktive viser undersøgelsen.

Mellemstore byer

Geografisk er hjælpen til Ukraine og ukrainerne mest udbredt i de mellemstore byer, hvor 74 procent af borgerne har støttet eller støtter.

I byerne Kielce og Rzeszow i det sydøstlige Polen op mod Ukraine og i Torun ved Gdansk i nord, er de steder hvor støtten er størst. Undersøgelsen er bestilt af Santander Bank, hvor den polske regeringschef var direktør indtil han blev hentet ind til posten af Jaroslaw Kaczynski.

Akademisk overskud

Cirka 80 procent af polakker med universitetsuddannelser har hjulpet Ukraine.

73 procent af de polske kvinder har støttet eller på anden måde arbejdet for ukrainske flygtninge. Blandt mændene er tallet 59 procent.

Polen vil have Ukraine optaget som medlem af EU

 

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned

2,9 millioner flygtninge over grænse fra Ukraine