Turist opdagede farlig mine fra Anden Verdenskrig

Polen_Dziwnow_Strand_polsk_polennu

Der er fundet en mine fra Anden Verdenskrig på stranden i Dziwnow ved Kamien Pomorski, blot 30 km øst for havnebyen Swinoujscie.


SWINOUJSCIE: Soldater fra den polske flåde har fjernet en mine ved kysten i byen Dziwnow, 30 km nord øst for Swinoujscie. En turist fandt minen på stranden.


Polens flåde er ved at gennemgå kysten ved den lille polske badeby Dziwnow, hvor floden af samme navn løber ud i Østersøen. Byen hører under Kamien Pomorski, som er en den af region Westpommeren.

Dziwnow ligger cirka 30 km nordøst for den polske havneby, Swinoujscie, hvor færgen fra København anløber.

Fra Anden Verdenskrig

Området var et af de mest udsatte under Anden Verdenskrig, både med polsk-tyske kampe, tysk-russiske kampe og polsk-russiske. Derfor kan der stadig ligger mange krudt og kugler fra Anden Verdenskrig, selv om de polske myndigheder konstant er på vagt overfor de gamle bomber og miner i området.

Hvis minen var eksploderet, mens der var menneske på stranden, kunne det have haft uoverskuelige konsekvenser.

Fundet af turist

Minen blev fundet af en turist, der var ude at gå en tur langs stranden. Han alarmerede straks politiet, der afspærrede området, og sendte bud efter et eksperthold fra flådeenhederne i Swinoujscie.

Eliteenheden var fremme på under en halvtime og sikrede minen. Herefter blev den sprængfarlige last eskorteret til Swinoujscie, for at blive detoneret.