Tv-journalist renset efter minister-interview

  Polsk_journalist_Karolina_Lewicka_suspenderet_efter_interview_med_minister

  Journalist på TVP Karolina Lewicka er blevet renset af TVP’s etiske kommission, der ikke vurderer, at hun overskred almindelig presse-etik i sit interview med kulturminister og vicestatsminister Piotr Glinski. Arkivfoto.


  WARSZAWA: En journalist på TVP er tilbage på arbejde, efter at hun blev suspenderet efter interview med Polens kulturminister.


  Journalist Karolina Lewicka blev suspenderet fra sit arbejde af TVPs direktør, efter at hun søndag kom op at mundhugges med Polens kulturminister og vicestatsminister Piotr Glinski, da hun interviewede ham om et skuespil med erotiske scener, som ministeren har fået ændret.

  – Politikere har tid og plads til at fremlægge deres synspunkter på pressekonferencer, i public service programmer skal de svare på spørgsmålene, sagde Lewicka blandt andet til kulturministeren.

  Propaganda-program

  – Hvis det da er et public service program. Det her er et propaganda-program, ligesom jeres station har udført propaganda og manipulation gennem flere år, og det kommer til at slutte, for sådan bør public service tv ikke fungere, svarede kulturministeren.

  Direktør suspenderede

  Det var direktøren for TVP Janusz Daszczynski, der efterfølgende suspenderede journalisten, og selvom TVPs etiske kommission nu har renset hende for ikke at overskride god presse-etik, mener direktøren stadig, at hun overskred normen for, hvordan journalister skal opføre sig på public service stationer.

  Protest mod minister-trussel

  Direktør for TVP Janusz Daszczynski er dog samtidig med-underskriver af en protest fra medarbejderne på TVP imod kulturministerens ord om propaganda og manipulation på TVP.

  – Udtalelserne om at politisere public service-medierne, som var indeholdt i vicestatsministerens ord, er et angreb på ytringsfriheden i det uafhængige Polen, sagde direktøren for TVP.