TVP: Donald Tusk er ansvarlig for briternes exit

Tidligere statsminister Donald Tusk får af den regeringskontrollerede tv-station TVP, hele skylden for at briterne til midnat forlader den europæiske union. Foto: TVP.

WARSZAWA: Den regeringskontrollerede tv-station TVP fortsætter sin hetz mod politiske modstandere. Fredag har Donald Tusk fået skylden for Brexit.


Det regeringskontrollerede TVP oplyser overfor seerne, at tidligere statsminister og EU-præsident Donald Tusk er årsagen til at briterne nu træder ud af EU.

Udsagnet er ikke underbygget og indgår ikke i egentlig debat, men står som en ensidig beskyldning mod den tidligere statsminister, der er medstifter af Polens største oppositionsparti Borgernes Platform (PO/KO).

Penge fra regeringen

TVP har oplevet et styrtdyk i abonnementer, og fik før jul bevilget cirka 2 milliarder zloty til mere “public service”. Tv-stationen beskyldes for at være talerør for regeringspartiet, og mange mener at det var TVP hetzen der førte til mordet på borgmester Pawel Adamowicz i Gdansk sidste år. Regeringspartiet udskiftede ledelsen på tv-stationen, da partiet fik flertal i parlamentet for snart fem år siden.