Tyrkisk teenagepige udsat for racistisk overfald

  11_nov_2017_warsaw

  Polen beskyldes for stigende racisme, ikke mindst efter en lang række kontroversielle udtalelser fra Polens stærke mand Jaroslaw Kaczynski. Seneste trak Polen overskrifter, da internationale medier gjorde få hundrede mennesker racistiske adfærd, for et udtryk for holdningen fra de 60.000 deltagere der blot fejrede deres nations fødselsdag. Arkivfoto.


  WARSZAWA: En 14-årig tyrkisk pige er blevet overfaldet med ordene: Polen for polakker. Ny statsminister fordømmer handlingen.


  Polens nye statsminister Mateusz Morawiecki, der ventes at danne ny regering en af de kommende dage, har fordømt et racistisk overfald på en 14-årig tyrkisk pige i Warszawa.

  Fordømmelse

  Vi accepterer ikke racisme i Polen, siger statsministeren.

  – Angrebet på en pige på grund af hendes hudfarve fortjener kun den stærkeste fordømmelse. Vi vil gøre alt for at gøre Polen sikkert for alle, skrev Morawiecki på Twitter.

  Polens indenrigsminister Mariusz Blaszczak kalder angrebet for skandaløst. Han har beordret politichefen i Warszawa til at undersøge sagen personligt.

  Fremmedhad

  Den tyrkiske pige blev overfaldet torsdag i Warszawa, mens gerningsmændene råbte: Polen er for polakker. Overfaldet kommer på et uheldigt tidspunkt for regeringen. Polens stærke mænd advarer utrætteligt polakkerne om smittefare og terrorisme fra folk med en anden hudfarve.

  I England blev antallet af hatecrime overgreb mod polakker tredoblet, efter at briterne havde stemt sig ud af EU.

  Pigen er ifølge flere polske medier sluppet uden fysisk varige mén.