Tysklands præsident på første besøg i Warszawa

  Komorowski_og_Joachim_Gauck_den_26_marts_2012

  Den tyske præsident Joachim Gauck sammen med sin polske kollega Bronislaw Komorowski i Warszawa mandag. Foto: Wojciech Grzedzinski, prezydent.pl.


  WARSZAWA: Blot tre dage efter sin officielle tiltrædelse, er den tyske præsident Joachim Gauck på officielt besøg hos sin polske kollega Bronislaw Komorowski.


  Blot tre dage efter at være blevet taget i ed som statsoverhoved i Tyskland, er den tyske præsident Joachim Gauck, 72 år, ankommet til Warszawa. Han blev mandag budt velkommen af den polske præsident Bronislaw Komorowski.

  Symbolsk gestus

  Talsmanden for den polske præsident, Jaromir Sokolowski, siger, at den tyske præsidents valg af rejse til Polen, er en stor “symbolsk gestus”. Den tyske præsident er i den polske hovedstad mandag og tirsdag.

  De to præsidenter skal diskutere bilaterale forhold, EU-spørgsmål og andre fælles værdier, sagde Sokolowski mandag.

  Fra DDR

  Den tyske præsident kommer fra det tidligere DDR, og har været aktiv i frihedskampen mod de kommunistiske myndigheder. I 1990’erne var han leder af den Kommission, der skulle åbne de gamle Stasi-arkiver.

  Statsministeren tirsdag

  Gauck begyndte sit besøg med en gallamiddag i præsidentpaladset i Warszawa. Tirsdag mødes han med den polske statsminister, Donald Tusk.