Udenlandske investeringer for 1,5 milliarder zloty i år

  Korczowa_Logistics_Park_Polen_Ukraine

  Det største enkeltstående projekt er Korczowa Logistics Park ved den ukrainske grænse, der har skabt 1.000 nye arbejdspladser. Foto: PaiiZ.


  WARSZAWA: Polens erhvervsfremme organisation har skaffet elleve nye store investeringer til landet i år.


  Trods krise går det godt med udenlandske investeringer i Polen, oplyser PaiiZ, der er det polske erhvervsfremmeråd. Siden nytår har 11 nye investeringer til en samlet værdi af 1,5 milliarder zloty skabt 4.000 nye job i Polen.

  Logistikpark til nethandel

  Det største enkeltstående projekt er Korczowa Logistics Park ved den ukrainske grænse. Investeringen er på næsten 500 millioner zloty og rummer et område med logistik og distribution for nethandel.

  Et tusinde arbejdspladser

  Det er belgiske og polske investorer der er gået sammen i projektet, der har ligger bare to kilometer fra grænsen til Ukraine, i Polens sydøstligste hjørne. Logistik parken har et samlet areal på 70 hektar, og der er skabt cirka 1.000 arbejdspladser.

  USA størst

  Den polske erhvervsfremme organisation, PaiiZ, har gennem særlige støtteordninger tiltrukket i alt 157 udenlandske investeringer, der tilsammen har skabt cirka 28.000 arbejdspladser. De største udenlandske investorer kommer fra USA, Tyskland, Kina, England og Schweiz.