UEFA er bekymret for EM fodbold i 2012

UEFA-præsidenten Michel Platini gav Polen og Ukraine et lille gult kort, da han i Tel Aviv, Israel, i går udtrykte organisationens bekymring over de to landes forberedelser. Foto: UEFA.


TEL AVIV: UEFA’s præsident Michel Platini kom i går med en indtrængende og personlig appel til Lato og Surkis, om at holde ’foden på speederen’.


Fodboldledere fra hele verden er samlet til UEFA-kongres i den israelske hovedstad. Nervøsiteten op til EM (EURO 2012) i fodbold i Polen og Ukraine var ikke til at tage fejl af.

En rapport som de to lande har afleveret til UEFA om aktuel status på forberedelserne til EM, har vist sig at være misvisende.

Wroclaw værst

I Polen er situationen værst i Wroclaw, hvor myndighederne for få måneder siden måtte fyre entreprenøren. Bystyret har dog lovet UEFA og polakkerne, at situationen nu er under kontrol, selv om en stram tidsplan og en lang vinter har øget presset.

Finalestadion forsinket

De manglende fremskridt har givet anledning til en skarp reaktion fra UEFA overfor den nyvalgte ukrainske præsident, der nu personligt har garanteret at lufthavne og anden infrastruktur bliver lavet som aftalt.

Landet er i dyb økonomisk krise, og et statslotteri den 1. september er en af Ukraines veje til at skaffe penge.

I Kiev er bygningen af det stadion hvor finalen til EM 2012 (EURO 2012) skal spilles, foreløbig et halvt år forsinket, i forhold til en i forvejen meget presset tidsplan.

Appel fra Platini

UEFA’s tone overfor Polen og Ukraine er blevet skærpet. UEFA’s præsident Michel Platini har dog forsat tillid til de to landes forberedelser, men sagde i går fra talerstolen i Tel Aviv:

– Hr. Surkis, hr. Lato (Ukraines og Polens EU2012-chefer, red.) – Det er absolut nødvendigt, at I sikre jer en kurs, der lever op til de planer vi har lagt.

– Jeg tror på jer, jeg tror på jer, sagde UEFA præsidenten, men mindede om, at der kun er 27 måneder til verdens øjne hviler på dem.

– Så I må ikke slippe gashåndtaget, sagde Platini.

Uformel bekymring

UEFA kongressen kom med en formel opfordring til Ukraines Grigoriy Surkis og Polens Grzegorz Lato, om at sætte yderligere skub i forberedelserne til EM 2012, og ikke komme med flere forsinkelser.

Det var tydeligt at flere af de delegerede var nervøse for planlægning, især efter at en UEFA-embedsmand udtrykte fortvivlelse over forberedelserne til EM 2012.