UEFA overvejer at spille flere EM-kampe i Polen

  Baltic_Arena_i_Gdansk_til_EM_2012_i_fodbold

  Baltic Arena i Gdansk ventes at blive det mest prestigefyldte stadion blandt kandidaterne til EM 2012. Når det står færdigbygget i 2010 bliver der plads til 44.000 tilskuere. Foto: Euro 2012.


  Seks polske byer er med i opløbet som værter for EM i fodbold 2012. Ny udmelding fra UEFA gør det muligt, at alle byerne kan blive udvalgt.


  Muligheden for, at alle seks polske kandidat-byer til kampene under EM i fodbold 2012 bliver værtsbyer, er pludselig opstået efter ny UEFA-utilfredshed med de ukrainske arrangører.

  – Vi vil udvælge seks til otte stadions i Polen og Ukraine, men antallet af spillesteder vil ikke længere blive delt ligeligt mellem de to lande, sagde UEFA-præsident Michel Platini på en konference i Warszawa om EM 2012 i fodbold.

  Kandidat-byerne

  De polske byer som er med i opløbet om at være værtsby er Warszawa (sikker), Gdansk, Poznan, Krakow, Wroclaw og Chorzow (se de planlagte stadions her).

  Utilfredshed med Ukraine

  Flere europæiske medier citerede i går kilder i UEFA for, at organisation er stærkt utilfreds med de praktiske forberedelser til EM 2012 i Ukraine. I lederartikler opfordres UEFA direkte til at undersøge mulighederne for, at Polen alene kan være vært for de europæiske mesterskaber i fodbold.

  – Jeg kender ikke konkret til problemernes omfang i Ukraine, sagde Platini i Warszawa, men erkendte at der også var problemer med spillestederne.

  Tidligere har vi på polennu.dk skrevet om usikkerhed med hoteller og forholdene for spillerne i Ukraine, men det er første gang at UEFA oplyser, at der også er problemer med de ukrainske stadions til EM 2012. Til gengæld var der ros til polakkerne.

  Gode stadions

  I Warszawa sagde Platini:

  – I får opført nogle fantastiske gode stadions, en god infrastruktur omkring, og det er nogle vidunderlige byer i tilbyder EM 2012, sagde UEFA-præsidenten til Gazeta Dziennik.

  Den endelige beslutning om hvilke byer der skal spilles i, ventes at blive truffet i løbet af maj.