UEFA overvejer mere EM 2012 fodbold i Polen

EM 2012 (EURO 2012) fodbold skulle efter planen spilles i de fire ukrainske byer Kiev, Lviv, Kharkiv og Donetsk samt de polske byer Poznan, Warszawa, Gdansk og Wroclaw. Kampene i Polen spilles, mens det er mere usikkert med kampene i Ukraine. Foto: UEFA EM EURO 2012.


WARSZAWA: De polske byer er klar til flere kampe ved EM 2012 i fodbold, siger UEFA efter en inspektion. UEFA overvejer at flytte ukrainske kampe til Polen.


Polen og Ukraine er udset til værtslande for EM 2012 (EURO 2012) i fodbold, som bliver den næste store internationale fodboldturnering efter VM i Sydafrika til sommer.

Men meget tyder nu på, at Ukraine kan blive helt koblet af arrangementet. UEFA er utilfreds med ukrainernes forberedelser til EM 2012 fodbold.

Flere kampe i Polen?

– Hvis Ukraine ikke er i stand til at gennemføre EM 2012 (EURO 2012) i fodbold, er det højst sandsynligt, at flere af de kampe der skulle have været spillet i Ukraine, vil blive flyttet til Polen, siger UEFA’s Operating Officer, Martin Kallen, efter at have besøgt de fire polske byer, hvor der skal spilles EM 2012 fodbold.

Fire byer i to lande

Polen og Ukraine var hver især udset til at stille fire stadions til rådighed for EM 2012 i fodbold, hvor åbningskampen skal spilles i Warszawa. Finalen skulle efter planen spilles i Kiev. Men nu er det tvivlsomt om der overhovedet bliver spillet EM 2012 fodbold i Ukraine.

Åben trussel

I et interview i det tyske fodboldforbunds magasin, siger UEFA-chefen Michel Platini, at han nu har truet med at tage EM 2012 værtskabet helt væk fra Ukraine og flytte to af spillesteder til Polen og to til Tyskland eller Ungarn.

Ikke flere polske byer

Ifølge en anden officiel UEFA meddelelse ville en eventuel aflysning i Ukraine ikke betyde, at de polske byer Krakow og Chorzow, som har været kandidatbyer, vil komme i betragtning. Det betyder blot, at der vil blive spillet flere kampe i de fire polske byer, der i forvejen er udvalgt.

Ukraine og flere kampe i Polen

Endelig nævnes det som en mulighed i UEFA, at Ukraine beholder værtskabet i to byer, og at de manglende kampe så spilles i Polen.

Afgørelsen om hvor EM 2012 i fodbold skal spilles, ventes truffet inden afslutningen på VM 2010 fodbold i Sydafrika i juli.