UEFA overvejer straf til fodboldforbund

Tilskurer


WARSZAWA: UEFA vil på et møde den 17. juni tage stilling til om det polske og russiske fodbold-forbund skal straffes for, at nationalister gik amok tirsdag.


Det russiske fodbold-forbund er idømt en bod på 120.000 euro, og har fået en ”betinget” dom, der betyder at en gentagelse af vold vil betyde, at Rusland fratages 6 point. Sker det, kommer Rusland ikke videre til EM 2012 i fodbold, trods den nuværende placering, oplyser det polske nyhedsbureau PAP.

Vold mod sikkerhedsvagt

Dommen kommer efter, at russiske fans overfaldt en sikkerhedsvagt i Wroclaw, da Rusland mødte Tjekkiet.

Ulovlig banner

Polens kamp mod Rusland, hvor 180 blev anholdt, bliver behandlet på et UEFA møde den 17. UEFA vil igen vurdere en række kritiske forhold med de russiske fans. Et kæmpebanner blev ved kampstart rullet ud med teksten: ”Dette er Rusland” – et stærkt provokerende nationalist træk. Derudover blev der kastet romerlys og nødblus ind på banen, ligesom en fodbold-fan løb ind på banen.

Dømt ved retten i Warszawa

Af de 180 der blev anhold forud for kampen mellem Rusland, var der 156 polakker, 25 russere, en spanier, en mand fra Ungarn og en fra Algeriet.

Op til et år

De otte af dem er dømt til at betale 500 zloty, og straffe på mellem 3 og 12 måneder dømte fik straffe på 500 zloty (130 euro), fine og fængselsstraffe på mellem tre og 12 måneder.

De resterende ventes at komme for en dommer inden ugens udgang.