Ukraine aflyser topmøde efter afbud


  KIEV: Ukraines præsident har aflyst topmøde på Jalta efter stribevis af afbud.


  Statsledere fra Tyskland, Tjekkiet, Østrig, Slovenien, Italien, Estland, Letland, Bulgarien og Ungarn har meldt afbud til et topmøde på Jalta. Utilfredsheden med de demokratiske tilstande i Ukraine, og fængslingen af den tidligere regeringsleder Julia Tymoshenko, isolerer Ukraine mere og mere – blot en måned før landet er vært for EM 2012 i fodbold sammen med Polen.

  – På grund af den kendsgerning, at en række europæiske statsledere ikke kan deltage i topmødet mellem lederne af de centraleuropæiske lande på Jalta, har Ukraine fundet det bedst, at udskyde mødet til et senere tidspunkt, siger Alexander Dykusarov, der er talsmand for Ukraines udenrigsministerium.

  Præsident opfordring

  Polens præsident Bronislaw Komorowski, der skulle have deltaget i mødet, har gennem en telefonsamtale med Ukraines præsident tirsdag, opfordret sin ukrainske kollega, Viktor Janukovitj, til at finde en løsning på den diplomatiske krise der er opstået, efter at Ukraines tidligere regeringsleder, har fået tæsk under sit fængselsophold.

  Tymoshenko var en af lederen af den ”orange” revolution i Ukraine i 2004. En tvivlsom nedsat domstol har idømt oppositionslederen syv år fængsel.