Undersøgelse: Polakker vil gerne modtage flygtninge

flygtninge polen
Polakkerne er blevet mere indstillet på at modtage flygtninge. For seks år siden ville to ud af tre polakker ikke have flygtninge til Polen. Nu er det kun 19 procent der ikke vil tage imod fremmede. Arkivfoto.

WARSZAWA: Et flertal af polakkerne vil gerne modtage flygtninge, viser en ny meningsmåling. Det er en ændring i forhold til for fem år siden.


Efter flygtninge-krisen i 2015 var flertallet af polakker imod at modtage flygtninge. Men det er der vendt op og ned på. Et flertal af polakkerne går nu ind for at modtage fremmede. Det viser en ny måling fra Kantar.

18 procent imod flygtning

62 procent af polakkerne vil nu gerne tage imod flygtninge, mens kun 18 procent af polakkerne er imod.

Undersøgelsen viser også, at 63 procent af polakkerne mener, at flygtninge kan bidrage til arbejdsstyrken, hvilket er nødvendigt på grund af de mange aldrende polakker. 19 procent er imod.

63 procent mener også, at de fremmede kan berige landets kulturliv, og berige polakkerne med viden om andre kulturer. 24 procent er dog uenig i denne påstand.

I 2017 var 63 procent af polakkerne imod flygtninge, men kun 29 procent ønskede polakker til landet.

Største accept i seks år

Tidligere målinger for perioden 2016 – 2019, viser at polakkerne har haft en af de største stigninger i et positivt syn på flygtninge blandt de 140 lande der er målt på.

EKSTERNT LINK: Flertal af polakker siger ja til flygtninge

Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.