Universiteter, skoler og børnehaver forbliver lukket

unge_foran_warszawa_universitet_martin_bager_polen_polennu
Polske børnehavebørn, skoleelever og andre studerende skal fortsat blive hjemme og modtage fjernundervisning. De polske uddannelses institutioner lukker tidligst op igen den 24. maj. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

WARSZAWA: Lukningen af de polske uddannelses-institutioner er forlænget til 24. maj. Eksamener er flyttet, og de mundtlige aflyses i år.


Den 4. maj bliver det igen tilladt for polakker at færdes ude, uden en væsentlig grund. Men lukningen af de polske universiteter, skoler og børnehave forlænges igen – denne gang til 24. maj. Indtil da skal de polske børn og unge fortsætte med online undervisning.

Eksamener flyttet

Maj måned er normalt eksamenstid for de polske gymnasier, men myndighederne har på grund af corona-truslen og den manglende undervisning, flyttet eksamener til perioden fra den 8. til 29. juni. Det bliver dog kun skriftlige eksamener, da de mundtlige aflyses.

Eksamensresultaterne forventes at blive offentliggjort senest den 11. august. Universiteterne har fået besked på at tage hensyn til forsinkelsen inden studerende udvælges til optagelse. Studieåret ventes at begynde i oktober som normalt.

Folkeskole eksamen

Eksamener i folkeskolen, der som regel gennemføres i april og maj, er nu skubbet til den 16. juni, og skal være afsluttet den 18. juni.

– Det skulle give eleverne tid nok til at søge ind på gymnasier, sagde uddannelsesminister Dariusz Piontkowski på en pressekonference.

Protest fra lærerne

Den polske lærerforening (ZNP) har foreslået af eksamener i folkeskolen helt droppes i år, og erstattet med en årskarakter i stedet for. Men det synes den polske uddannelsesminister ikke er en god ide.

– Eksamener er den eneste objektive måde at kunne vurdere de studerendes viden på, siger Dariusz Piontkowski.

De polske skoler, børnehave og universiteter har været lukket siden den 11. marts.