USA missilskjold i Polen opføres måske ikke alligevel

  USA's_udenrigsminister_og_den_polske_præsident_i_august_2008

  Den amerikanske udenrigsminister Condoleezza Rice og Polens præsident Lech Kaczynski, mens USA og Polen stadig var enige om opbygningen af et missilforsvarssystem. Foto: Præsidentens pressekontor.


  Polens præsident Lech Kaczynski sagde, efter en telefonsamtale i går med den kommende amerikanske præsident Barack Obama, at USA vil ‘klø på med missilskjoldet’. Men Obama’s udenrigspolitiske rådgiver afviste kort tid efter den polske præsidents udlægning af samtalen.


  – USA’s kommende præsident, Barack Obama, har ikke forpligtet sig til at fortsætte USA’s planer om at bygge et raketskjold i Polen og Tjekkiet. Det siger Dennis McDonough, rådgiver for Obama i udenrigspolitiske spørgsmål, efter at Polens præsident tidligere i dag sagde, at planerne om raketskjoldet fortsætter under den nyvalgte amerikanske præsidents ledelse, skriver jp.dk.

  Intet tilsagn

  – Barack Obama havde en god samtale med den polske præsident og den polske premierminister om den vigtige amerikansk-polske alliance, siger McDonough, der tilføjer at Obama ikke har givet noget klart tilsagn om at fortsætte med opbygningen af missil skjoldet i Polen og Tjekkiet.

  Telefonsamtale

  Samtalen mellem Obama og den polske ledelse foregik via telefon, og det var efter den samtale, at Polens præsident, Lech Kaczynski, sagde, at Obama vil ‘klø på med raketskjoldet’.

  – Barack Obama har understreget vigtigheden af et strategisk partnerskab mellem Polen og USA, og han har udtrykt håb om fortsat politisk og militært samarbejde mellem vore to lande. USA’s kommende præsident sagde også, ifølge Kaczynski, at projektet om anti-missilskjoldet vil fortsætte.

  Men den udlægning er nu tilbagevist af den kommende amerikanske ledelse.