USA og Polen er ved at planlægge Obama-besøg

  Polen_og_USA_planlægger_præsidentbesøg_i_Polen

  Polens regeringsleder Donald Tusk og den amerikanske præsident Barack Obamas første møde tidligere på året. I baggrunden er det Polens præsident Lech Kaczynski.


  Den polske regering og den amerikanske administration arbejder nu på højtryk for at finde en dato for den amerikanske præsident Barack Obamas besøg i Polen.


  Der er travlhed i Washigthon og Warszawa. På begge sider af Atlanterhavet forberedes den amerikanske præsident Barack Obama’s besøg i Polen. Datoen ligger endnu ikke fast.

  Obamas ønske

  Præsident Barack Obama har flere gange udtrykt personligt ønske om at besøge Polen snarest muligt, og besøget ventes derfor at blive presset ind som en del af en Europa-tur.

  USA-administrationen forsøger, at få besøget med den populære præsident presset ind i løbet af sommeren.

  Flere muligheder

  Den første mulighed for et amerikansk præsidentbesøg i Polen vil være i forbindelse med Obamas rejse til Frankrig, hvor præsidenten skal deltage i mindehøjtideligheder for D-dag den 6. juni i Normandiet.

  En anden mulighed er i forbindelse med G8-topmødet på Sardinien den 8. juli, hvor Obama forinden skal til Moskva for at møde sin russiske kollega Miedviediev. Besøget i Polen kunne også blive i den forbindelse.

  Anden Verdenskrig

  Den tredje mulighed er den 1. september, som er 70 årsdagen for starten på Anden Verdenskrig. Dagen markeres med en lang række arrangementer i Gdansk, hvor krigen startede for 70 år siden.

  Statsledere fra hele verden er allerede inviteret til Gdansk for at deltage i højtidelighederne.

  I Gdansk håber man på, at den populære amerikanske præsident vælger 1. september og mindet om Anden Verdenskrig, når han skal besøge Polen for første gang.