USA sender militært udstyr til Polen

  USA_sender_militært_udstyr_til_Polen

  Polens stiller fem militæranlæg til rådighed for amerikansk militært udstyr fra næste år. Arkivfoto.


  BRUXELLES: Fem baser i Polen skal huse militært udstyr fra USA. Aftalen er led i Obamas plan om at opruste militært i Central- og Østeuropa.


  USA og Polen er blevet enige om fem baser i Polen, hvor USA vil udstationere militært udstyr. Det fortalte Polens forsvarsminister Tomasz Siemoniak under NATOs møde for forsvarsministre i Bruxelles.

  De fem militære anlæg, som Polen stiller til rådighed for det amerikanske militær ligger i Lask, Drawsko Pomorskie, Skwierzyn, Ciechanow og Choszczno.

  Løfte fra Obama

  USA’s præsident Barack Obama gav under sit besøg i Warszawa sidste år et løfte om at opruste den amerikanske militære tilstedeværelse i Polen, Baltikum og andre lande i Central- og Østeuropa til en værdi af en milliard dollars.

  Polen og Baltikum har efter Ruslands aggression i Ukraine presset på for at få mere militær tilstedeværelse fra NATO til landene.

  Udstyr til 5.000 soldater

  Ifølge amerikansk presse sender USA kampvogne og pansrede mandskabsvogne nok til at kunne udruste 5.000 amerikanske soldater til landene i Central- og Østeuropa.

  De baltiske lande får udstyr til 150 soldater hver, mens Polen, Rumænien, Bulgarien og muligvis Ungarn hver får udstationeret udstyr til 750 soldater.

  Ankommer næste sommer

  Det er Polens ønske, at det amerikanske udstyr skal sendes til Polen i forbindelse med militærøvelsen Anakonda, som amerikanerne deltager i midten af 2016. Derefter kan udstyret blive på de polske baser.