USA tager afstand fra Clinton udtalelse

bill_clinton

USA tager nu officielt afstand fra den tidligere amerikanske præsident Bill Clintons udtalelser om, at Polen og Ungarn nærmere sig et ”Putin-regime”. Arkivfoto.


WARSZAWA: Den amerikanske ambassade i Polen tager nu afstand fra Bill Clintons udtalelser om Polen og Ungarn.


USA tager nu officielt afstand fra Bill Clintons bemærkning i forbindelse med hans kones kamp for at blive den næste amerikanske præsident. I denne uge sagde han:

– Polen og Ungarn – to lande, der ikke ville havde været frie uden USA og den lange Kolde Krig – har nu besluttet at demokrati er for besværligt. – De ønsker et Putin-lignende diktatur, sagde Bill Clinton, og sammenlignede den nuværende polske og ungarske regering med sin kones kommende modkandidat til den amerikanske præsidentpost Donald Trump.

Ikke USA

Den amerikanske ambassade i Warszawa slår fast, at kun den amerikanske administration udtaler sig på vegne af USA.

Revet med af valgkamp

I en tale ved Monte Cassino i Italien, hvor polakkerne stod bag sejren i det vigtige slag under Anden Verdenskrig, sagde Polens præsident Andrzej Duda, at Bill Clinton som tidligere præsident burde være klogere i den aktuelle situation, og at Clinton formentlig har ladet sig rive med i et væld af følelser i forbindelse med hans kones valgkamp.