USA vil sende flere soldater til Polen

usa_sender_flere_soldater_til_polen_fortaeller_praesident_duda_fra_washington

Polens præsident Andrzej Duda er på besøg i Washington for at deltage i atomtopmødet med Barack Obama som vært, og den polske præsident fik her meddelelsen om, at USA vil sende flere soldater til Polen. Foto: Andrzej Hrechorowicz, KPRP.


WARSZAWA: Polens præsident har under sit besøg i Washington fået lovning på, at USA øger antallet af soldater på øvelser i Polen og dets nabo-lande.


– Amerikanerne har i dag oplyst, at en brigade fra den amerikanske hær bliver sendt til Central- og Østeuropa, det er en panserbrigade med det mest moderne udstyr. Det fortalte Polens præsident Andrzej Duda onsdag til polske journalister under sit besøg i den amerikanske hovedstad Washington.

Første gang siden Kolde Krig

Det er første gang, at USA laver denne type aktivitet siden Den kolde Krig, sagde den polske præsident.

I alt sendes 4.500 amerikanske soldater til Polen og dets nabolande, hvor de vil deltage i forskellige øvelser på skift i landene.

Fastholder krav om permanente baser

Andrzej Duda har under sit besøg i Washington fastholdt Polens krav om at få en fast, permanent tilstedeværelse fra NATO i Polen, som polakkerne ønsker at få besluttet på NATO-topmødet i Warszawa til sommer.

– Vi vil selvfølgelig hele tiden arbejde for, at der bliver placeret elementer af NATO’s militære infrastruktur i Polen, sagde Duda til journalisterne i Washington og tilføjede, at han håber, at beslutningen om at sende flere soldater er et første skridt på vejen mod at styrke NATO’s østlige flanke.

Tre dages besøg i Washington

Den polske præsident er på et tre dages besøg i Washington, hvor han torsdag og fredag skal deltage i et topmøde, som USA’s præsident Barack Obama er vært for.

Andrzej Duda skal under sit besøg mødes med statsledere fra Ukraine, Georgien og Tyrkiet, men ikke med Barack Obama, hvilket flere medier ser som tegn på et køligere forhold mellem Polen og USA på grund af den uløste krise omkring Polens højesteret.