Utilfredse arbejdere blokerer togdriften i Polen

  Koluszki Banegård i nærheden af den polske by Lodz er centrum for jernbanearbejdernes utilfredshed. Togene blokeres på det trafikale knudepunkt af cirka 400 jernbanearbejdere. De tjener mellem 1.100 og 1.200 zloty om måneden. Arkivfoto.


  LODZ: 400 medarbejdere fra det polske jernbane-selskab, PKP, har blokeret landets vigtigste jernbane-knudepunkt Koluszki, for at få mere i løn.


  I det trafikale jernbaneknudepunkt, Koluszki, 20 km fra Lodz i det centrale Polen, har utilfredse jernbanearbejdere indledt en strejke og blokeret for togtrafikken.

  To timers forsinkelse

  Blokaden har foreløbig betydet at 20 tog mellem Warszawa, Lodz, Krakow og Gdansk er blevet mere end to timer forsinket. PKP lover erstatning til de passagerer som har været ramt af blokaden.

  Lovet lønstigning

  – Vi havde forventet et lille mirakel, og det vi har fået betyder hungersnød, råbte de vrede jernbanearbejdere og fagforeningsfolk. Arbejderne er utilfredse med, at en lønstigning på 200 zloty om måneden, som de blev lovet allerede sidste år, er trukket tilbage.

  – Ansatte ved de polske jernbaner PKP tjener ingen penge. En ansat, en vægter for eksempel, får mellem 1.100 og 1.200 zloty om måneden, siger Stanislaw Kokot, fra fagforeningen Solidarnosc.

  Uanmeldt blokade

  Strejken var ikke varslet, og kom bag på både passagerer og de ansattes arbejdsgiver PKP myndigheder.

  Det ventes at togtrafikken vil være generet af utilfredsheden de kommende dage.