Våd nytårsaften og mere kulde på vej fra Rusland

Kulde_og_sne_giver_problemer_i_Polen
Det bliver en mild men våd nytårsaften i Polen. Men i de kommende dage vil vejret skifte, og der ventes kraftigt snefald og tocifrede frostgrader. Samtidig vil kraftig vind og blæst gøre kuldens virkning kraftigere. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det bliver en mild og våd nytårsaften over det meste af Polen. Men der er kulde på vej fra Rusland i de kommende uger.


Det bliver i mere end en forstand en våd nytårsaften i Polen. Vejrguderne forudser en mild men regnfyldt nytårsaften. Et vejr der ikke inviterer til stor udendørs aktivitet, skriver meteoprognoza.pl.

Regnen rammer først og mest markant den nordøstlige del af Polen. Kun i Nedre Schlesien har man en chance for at have det behageligt udendørs. I løbet af nogle dage er det dog slut. Indenfor de kommende dage, vil kulden komme snigende, og i løbet af fire dage kommer der kraftig kulde og sne fra Sibirien.

Tocifrede frostgrader

I den anden uge i januar forudses der tocifrede frostgrader, og et generelt gennemsnit på 3 graders mere kulde end det er normalt for årstiden.

En prognose fra Institut for Meteorologi og Vandforvaltning viser at der samtidig vil være kraftige, blæsende vinde, der vil gøre at det føles endnu koldere.

Våd nytårsaften eller ej! Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her. Du kan også donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.