Vækst i eksport af polske fødevare trods forbud

  Priserne_på_fødevarer_stiger_i_Polen_Harry_Nielsen_0

  Eksporten af polske fødevarer er steget, trods importforbuddet til Rusland. Foto: Harry Nielsen.


  WARSZAWA: Polens landbrugsminister forudser en vækst i fødevare-eksporten på 20 procent i år, trods det russiske importforbud.


  I de første tre måneder af i år er eksporten af polske fødevarer steget med 5,5 procent, sagde den polske landbrugsminister Marek Sawicki på den største polske fødevaremesse.

  Importforbud

  Det er tal der skaber glæde i Polen, da den polske fødevareindustri frygtede tilbagegang efter at Rusland lukkede af for fødevarer fra EU-lande i kølvandet på krisen med Ukraine. Og netop Rusland var et af de vigtigste markeder.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Polakker spiser æbler i protest mod Putin

  25 milliarder euro

  Polens landbrugsminister Marek Sawicki sagde, at eksporten af polske fødevarer kan overstige 25 milliarder euro i år. Ministeren mener, at de polske produkter er af meget høj kvalitet, og det gør dem efterspurgte på de internationale markeder. Han understregede også, at det var vigtigt at de polske eksportører hele tiden fulgte med i, hvad der sker på markederne.

  Samme partnere

  – Samarbejdet med vores udenlandske partnere skal konsolideres, og ikke spredes ud, sagde Sawicki.

  Dermed mener han, at samarbejdet med de nuværende samarbejdspartnere skal styrkes, for jo færre partnere der er, jo færre tvister er mulige med henvisning til krisen importforbuddet til Rusland.