VALG: De gamle polakker stemte på Andrzej Duda

præsidentvalg_polen_24_maj_gdansk_duda_jakub_wozniak_polennu
Selv om disse smilende unge mennesker gør kampagne for Andrzej Duda, så var det hans rival ved valget, der fik flest stemmer fra de polske unge. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: De unge polakker har stemt på Rafal Trzaskowski, de gamle på Andrzej Duda ved søndagens præsidentvalg.


Søndagens præsidentvalg i Polen udstiller den store splittelse mellem polakkerne. Ikke alene mellem land og by.

Andrzej Duda har vundet flest stemmer i det østlige Polen – i de tidligere russiske områder – mens Warszawa-borgmester Rafal Trzaskowski vandt i den vestlige del af Polen. Men også når det gælder alder er der stor forskel på hvordan polakkerne har sat deres kryds. De unge har stemt på Warszawa-borgmesteren, selv om de to kandidater er lige gamle (48 år).

Stemmefordeling på alder

18 – 29 år

35 procent – Andrzej Duda

64 procent – Rafal Trzaskowski

 

30 – 39 år

45 procent – Andrzej Duda

55 procent – Rafal Trzaskowski

 

40 – 49 år

45 procent – Andrzej Duda

55 procent – Rafal Trzaskowski

 

50 – 59 år

59 procent – Andrzej Duda

41 procent – Rafal Trzaskowski

 

60 år +

62 procent – Andrzej Duda

38 procent – Rafal Trzaskowski

Mere om præsident-valget i Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.