VALG: Polakker i Europa stemte på Warszawa borgmester

Den 48-årige tidligere Europa-minister og medlem af Europa-Parlamentet, nuværende borgmester i Warszawa, er polakkerne i de europæiske landes foretrukne, som ny polsk præsident. Foto: PO.

WARSZAWA: Rafal Trzaskowski fik flest stemmer blandt polakker i Europa. Kun i Ukraine, Hviderusland, Letland og Polen fik Andrzej Duda flest stemmer.


Der er ikke meget opbakning til den polske præsident Andrzej Duda blandt polakker i Europa. I præsidentvalgets første runde vandt Warszawa-borgmesteren Rafal Trzaskowski i alle europæiske lande, undtagen i Polen, Ukraine, Hviderusland og Letland. I disse fire lande fik Andrzej Duda flest stemmer.

Polske stemmer i Europa til præsidentvalget den 28. juni. Valget afgøres i anden valgrunde den 12. juli. Grafik: Newsweek Polska.

Præsidentvalgets anden og afgørende runde gennemføres den 12. juli, og bliver et opgør mellem den siddende præsident og Warszawas borgmester.

 Mere om præsident-valget i Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.