Verdens største Polanski plakat-udstilling

  Roman_Polanski_er_i_Danmark_for_at_lave_optagelser_til_The_Ghost

  Den polsk-fødte instruktør Roman Polanski under optagelserne til filmen Ghost. Senere i år påbegyndes optagelserne til en ny film, der skal skydes i Krakow hvor der også er åbnet en plakatudstilling med Polanskis filmplakater. Arkivfoto.


  KRAKOW: Verdens største plakatudstilling med Roman Polanski film er åbnet i filmmandens barndomsby Krakow.


  nne uge åbnede en udstilling med mere end 200 filmplakater fra hele verden fra film med polsk-fødte Roman Polanski i Krakow.

  Verdens største

  – Vi kan roligt sige, at vi har verdens største samling med plakater fra Roman Polanski film, siger museumsinspektør Krystyna Zamysłowska det polske nyhedsbureau PAP.
  Det er filmskolen i Lodz der står bag udstillingen, som vil blive fulgt op af udstillinger med filmplakater fra Andrzej Wajda og Krzysztof Kieslowski.

  30 lande

  På udstillingen vises der plakater fra blandt andet Japan, Argentina, Brasilien, Israel, Australien, USA, Mexico og Frankrig, ligesom der er plakater designet af Rene Ferracci, Jean Michel Folon, Clement Hurel, Bernard Bernhardt og Peter Strausfeld.

  Født i Krakow

  Roman Polanski er født af polsk-jødiske forældre og er opvokset i Krakow, hvor fra han under Anden Verdenskrig flygtede fra den jødiske ghetto. Senere i år begynder han optagelserne til sin kommende film om Dreyfus affæren, som skal optages i Krakow.

  På festival

  Udstillingen skal næste gang vises på Polens største filmfestival i Gdynia, der i år har 40 års jubilæum.