Vestas bygger ny fabrik til vinger i Szczecin

Vestas bygger
Vestas bygger fabrik nummer to i Szczecin. Den nye fabrik skal bygge vinger til store havvindmøller. Billedet er fra Storebælt. Foto: Vestas.

SZCZECIN: Vindmøllegiganten Vestas bygger ny fabrik, der skal producere vinger til havvindmøller. Fabrikken giver job til 700.


Vestas bygger ny fabrik. Selskabet har torsdag meddelt, at de vil bygge en ny fabrik i Szczecin til produktion af vindmølle vinger, der skal bruges til de mange havvindmølle projekter i Østersøen. Den nye fabrik skaber 700 nye arbejdspladser.

Vestas bygger to fabrikker

Vestas forventer at starte driften i 2026, og selskabet har i forvejen afsløret planerne om også at bygge en samlefabrik i Szczecin. I alt ventes det at der skabes 1.700 nye arbejdspladser i alt i løbet af 2026.

– Vestas har til hensigt at lede udviklingen af ​​en bæredygtig forsyningskæde i Europa, der kan levere den skala, der er nødvendig for at imødekomme den forventede vækst i efterspørgslen efter havvind. Vores planer for to nye offshore-fabrikker i Polen understreger, at Europa kan anspore til vindindustriinvesteringer og grønne job med de rigtige langsigtede politiske forpligtelser til havvindprojekter, siger Tommy Rahbek Nielsen fra Vestas i en meddelelse.

– Polen er ved at transformere sit energisystem og er et lovende vindenergimarked med gode vindforhold både på land og offshore. Polen har en højt kvalificeret arbejdsstyrke og en voksende vindindustri, der kan blive et offshore-hub for Østersøregionen og resten af ​​Europa. Vi har været markedsleder i Polen i mere end 20 år, og jeg er beæret over at kunne annoncere vores næste investeringsplaner i Szczecin, siger Nils de Baar, der er chef for Vestas i Nord- og Centraleuropa.

I den nordlige del af byen

Vestas bygger de to fabrikken i det nordlige Szczecin. Grunden til den nye vingefabrik købte Vestas sidste år, og den ligger tæt ved Ostrów Brdowski-øen, hvor den anden Vestas fabrik ligger.

Vestas har bygget vindmøller i 88 lande, og beskæftiger cirka 29.000 medarbejdere.

Flere nyheder

Om Vestas bygger eller ej! Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på
DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.