Vestergaard: Lewandowski er den bedste angriber jeg har mødt

  Polens fodboldlandshold
  Det polske fodboldlandshold med Robert Lewandowski i spidsen, slutter sæsonen med en bundplacering som nummer 31 på FIFA ranking listen, der kom torsdag. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

  Den danske landsholdsstopper Jannik Vestergaard har stor respekt for Polens anfører, Robert Lewandowski som han kender fra den bedste tyske række. Vestergaard fik sin landsholds debut i den legendariske venskabskamp i 2013, hvor han for første gang stod overfor Lewandowski. Billedet er fra kampen, der blev spillet på et udsolgt PGE Arena stadion i Gdansk. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Landsholds stopperen Jannik Vestergaard har aldrig mødt en bedre angriber end Lewandowski, siger han til Tipsbladet forud for landskampen Polen – Danmark på lørdag på det nationale stadion i Warszawa.


  Landsholdsstopperen Jannik Vestergaard har aldrig stået over for en bedre angriber end Robert Lewandowski, som er modstanderen igen lørdag i kampen mod Polen. Det siger han til Tipsbladet i et længere interview i fredagens trykte udgave.

  Polen – Danmark på lørdag

  På lørdag spiller Danmark en vigtig VM-kvalifikationskamp mod Polen, og i det danske forsvar kommer Jannik Vestergaard efter alt at dømme til at spille. Det bliver i givet fald ikke alene hans 11. A-landskamp for Danmark; det bliver samtidig et gensyn med hans debut.

  Debut i Gdansk

  Den kom i den legendariske venskabskamp i mellem Polen og Danmark i det nybyggede PGE Arena i Gdansk i 2013, som Danmark tabte 2-3, og selv om resultatet ikke var værd at skrive hjem om, så var oplevelsen det, siger han blandt andet til Tipsbladet.

  Presselandsholdet vandt

  Det var ingen trøst for debutanten, at det danske Presselandshold vandt over det polske, med nøjagtig samme cifre. Danmarks Radios sportskommentator, Andreas Kraul, er anfører for de rød-hvide. Men tilbage til Vestergaard:

  LÆS OM KAMPEN
  polennu.dk: Olsen: Kampen er vigtig for både Danmark og Polen

  Husker Gdansk

  – Jeg husker selvfølgelig, at det var min debut for det danske landshold. I det øjeblik, det skete, tænkte jeg ikke, at det var 20 års drømme, der blev realiseret, men det tænker man lidt efterfølgende. Så den kamp vil selvfølgelig altid været noget specielt. Det var en træningskamp, og jeg kom ind ved stillingen 2-2. Jeg fik 25 minutter eller noget i den stil, havde ikke så meget at lave, var egentlig godt tilfreds med det, der skete. Men det var selvfølgelig hele oplevelsen, der vejede tungest, og lidt mindre resultatet, siger Jannik Vestergaard om kampen, hvor han afløste den nuværende landsholdsanfører, Simon Kjær.

  15 minutter med Lewandowski

  Ved den lejlighed nåede Vestergaard kun at spille over for Polens store stjerne, Robert Lewandowski, i et lille kvarter, men efter 124 Bundesliga-kampe har han selvfølgelig mødt ligatopscoreren mere end den ene gang. Og selv om den bedste række i Tyskland har fået et stort løft i Vestergaards seks år i landet, og mange hold gerne vil søge modstanderen mål, så er Lewandowski den bedste angriber, Vestergaard har mødt.

  Lewandowski bedst

  – Ja, det vil jeg tro. Han er rimelig komplet. Man undervurderer lidt, hvor stærk han er på kroppen, og hvor stærk han er til at holde modstanderen væk. Man undervurderer lidt, hvor hurtig han er, for han har faktisk rigtig god speed.

  – Og så har han en rigtig god teknik og målnæse, men måske ikke én stor spidskompetence.

  Læs mere i Tipsbladet

  Læs hele interviewet med Jannik Vestergaard i Tipsbladet fra fredag, hvor han også fortæller om at udvikle et godt makkerskab med Andreas ”AC” Christensen i Borussia Mönchengladbach og om den nye landsholdsæra under Åge Hareide.