Viceminister: Det er sygehus personalets skyld

polske_sygeplejersker_ventes_at_soege_arbejde_i_storbritanien_polen_polennu
Mandag var antallet af døde med covid-19 på 228 personer, og andelen af positive test var 39 procent. Smittestigningen er fortsat værst i Warszawa. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens vice-sundhedsminister giver nu de polske læger og sygeplejersker skylden for at den frygtede covid-19 spreder sig med rekordfart i landet.


Søndag meddelte de polske myndigheder, at der nu er 4.102 bekræftede corona-smittede tilfælde og 94 mennesker der er døde med den frygtede virus i kroppen. 2.434 personer er derudover under mistanke for at være smittet. Den gode nyhed er, at 134 personer der var smittet, nu er udskrevet og meldt raske.

Regering: Styr på corona

Polens regering har længe sagt til polakkerne, at der er styr på corona-situationen i landet. Men den påstand afvises af mange sygehuse, da der fra corona-begyndelsen har været stort mangel på test og udstyr. En læge er allerede død af covid-19 i Polen, fordi der ikke var værnemidler til ham. Men det er ikke udstyret der er problemet, mener den polske regering.

Personalets skyld

Polens vicesundhedsminister Waldemar Kraska beskylder nemlig det medicinsk personale på sygehusene for stigningen i antallet af corona-infektioner. Ministeren – som selv er læge – mener at de er alt for “nonchalant” og at læger og sygeplejersker har “bagatelliseret regler og procedurer”. Kraska mener, at flere af dem slet ikke kender retningslinjerne for behandling af corona-smittede.

– Jeg kender dem, det er især de ældste læger, der ikke vil følge reglerne, siger vicesundhedsminister Waldemar Kraska til okopress.pl.

Det polske lægeråd har efter udtalelserne skrevet til statsminister Morawiecki, og krævet at vicesundhedsminister Waldemar Kraska fjernes fra jobbet.