VM-fodbold: Lewandowski er ukampdygtig i fire uger

lewandowski ude
Verdens bedste fodboldspiller Robert Lewandowski er ikke med i onsdagens VM-kamp mellem Polen og England. Han er skadet efter opgøret mod Andorra, og har nu fået den triste besked at han skal holde fire ugers pause fra fodbold. Arkivfoto.

WARSZAWA: Robert Lewandowski holder fire ugers skadespause fra fodbold. I aften stiller Polen op uden verden bedste fodboldspiller på Wembley.


Robert Lewandowski, der reddede æren for Polen i søndagens VM-fodbold kamp mod Andorra, er mere skadet, end det først blev vurderet. Hans knæskade i landskampen mod Andorra gør ham ukampdygtig i fire uger, hvilket betyder at han ikke bare går glip af kampen mod England i aften. Også vigtige kampe i Bundesligaen og i Champions Leagues, må han udeblive fra efter skaden.

Lewandowski på rekord jagt

Skaden kommer på et skidt tidspunkt for Robert Lewandowski, ikke alene på grund af de vigtige kampe, men også fordi at verdens bedste fodspiller jagter rekorden, som den mest scorende spiller nogensinde i den tyske Bundesliga. Rekorden indehaves af Gerd Müller. Det færre antal kampe, reduceres naturligvis målchancerne for Lewandowski.

Selv om Lewandowski ikke er med mod England, siger den engelsk landstræner at Polen har et stærkt hold – også uden Lewandowski, og han tror ikke at kampen mod polakkerne bliver nem i aften. Det polske landshold kom til London mandag.

Kampen i aften mellem England og Polen begynder klokken 20.45.

lewandowski-verdens-bedste-fodbold
Robert Lewandowski torsdag aften med FIFA trofæet, som beviset på at han er verdens bedste fodboldspiller. Privatfoto.

LINK: Polens fodboldforbund PZPN

Stillingen i VM 2021 Gruppe I

England, 2 kampe, 6 point
Polen, 2 kampe, 4 point
Ungarn, 2 kampe, 4 point
Albanien, 2 kampe, 3 point
Andorra, 2 kampe, 0 point
San Marino, 2 kampe, 0 point
Beviset som Årets Spiller i sæsonen 2019/2020. Ceremonien fandt sted i forbindelse med lodtrækningerne til Champions League i Nyon, Schweiz torsdag. Foto: UEFA.

Mere om Lewandowski og VM 2022 fodbold fra Polen? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00