Wajda nomineret til en Oscar for femte gang

  andrzej_wajda_jens_moerch_polennu_2016_gdynia_afterimage

  Det er Andrzej Wajdas femte film, der bliver nomineret i Polen til en Oscar som bedst udenlandske film. Her ses den 90-årige filmmand i forbindelse med en særvisning af Afterimage, på Polens største filmfestival i Gdynia i slutningen af september. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polens 90-årige filmmand er for femte gang nomineret til en Oscar med bedste udenlandske film. Denne gang for sin seneste film: Afterimage.


  Det polske filmindustri og det polske filminstitut har ved en afstemning valgt den polske filmmand Andrzej Wajdas seneste film, Afterimage, som Polens bud på en Oscar som bedste udenlandske film.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Wajda med ny film om kommunisttiden

  Etbenet kamp mod kommunismen

  Filmen handler om den handicappede polske kunstmaler Wladyslaw Strzeminski, der satte sig op mod kommunismen og fik en krank skæbne. Gennem filmen følges kunstmalerens liv, hans kamp mod kommunismen, som kostede ham stort set alt. Wladyslaw Strzeminski døde i ensom i 1952. Han blev 57 år gammel.

  Ubeskrevne år

  Afterimage er en utrolig spændende film, som viser den svære tid i Polen efter Anden Verdenskrig, da kommunisterne fra Moskva havde overtaget landet efter krigen. Filmen viser den kynisme og hårde linje som kommunisterne førte overfor modstandere af den røde indoktrinering. Det er en tid, der er blevet overset i historiebøgerne, og for mange mennesker vest for Jerntæppet er tiden lige efter krigen i Polen stadig ukendt.

  Stjerne skuespiller

  Den etbenede og enarmede kunstner spilles af en af de største skuespillere i Polen, Boguslaw Linda, som er blevet rost til skyerne blandt filmfolk på Gdynia Film Festival. Det skal dog nævnes, at det kun er i filmen at Boguslaw Linda mangler arm og ben.

  Januar 2017

  Filmen får premiere i januar 2017 i de polske biografer.

  SE TRAILER FOR FILMEN
  Afterimage af Andrzej Wajda