Warszawa-borgmester vil være Polens næste præsident

Den 48-årige Warszawa borgmester Rafał Trzaskowski bliver det største oppositionspartis bud på en ny polsk præsident, når der indenfor kort tid skal være præsidentvalg. I baggrunden ses partiets afgående kandidat, Malgorzata Kidawa-Błońska. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens største oppositionsparti, Borgernes Platform, har fredag valgt den populære hovedstads-borgmester Rafał Trzaskowski som ny præsident-kandidat.


Det bliver den 48-årige borgmester i Warszawa, Rafał Trzaskowski, der skal tage kampen op mod den siddende præsident Andrzej Duda, for det største oppositionsparti Borgernes Platform (PO), når der skal være præsidentvalg i Polen.

Det oplyser partiet efter et hovedbestyrelsesmøde fredag.

– Jeg vil kæmpe for et stærkt, frit og demokratisk Polen, sagde den nye kandidat, der er sikker på, at han kan slå Andrzej Duda af pinden.

Rafał Trzaskowski er tidligere minister og medlem af Europa-Parlamentet. Sidste år blev han valgt som Warszawas borgmester. Meddelelsen kom lige efter, at den hidtidige kandidat Malgorzata Kidawa-Błońska i dag meddelte at hun trak sig, efter en ruche-tur i meningsmålingerne.

Den nye valgdato til præsidentvalget skal offentliggøres senest den 25. maj af parlamentets formand.

Har du lyst til at læse mere?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.