Warszawa vært for europæisk fodbold-finale 2015

Indvielsen_af_det_nye_nationale_stadion_i_Warszawa_Polen_polennu
Det nationale stadion i Warszawa vender tilbage til normal-tilstand. Det midlertidige corona nødhospital nedlægges, så det nye stadion kan bruges til det tænkte formål. Billedet er fra indvielsen af det nye stadion. Arkivfoto.

Indvielsen af Warszawa nationale fodboldstadion forud for EM 2012 i fodbold, der blev spillet i fire steder i Polen og Ukraine. Arkivfoto.


WARSZAWA: UEFA meddelte torsdag, at det nye nationale fodbold-stadion i Polen er valgt til Europa League finalen 2015.


Det europæiske fodbold-forbund, UEFA, har annonceret, at Warszawas nye nationale fodbold-stadion, skal danne rammen om Europa League fodbold finalen i 2015. EL er den næstmest prestigefyldte europæiske fodbold-turnering for klubhold. Frem til 2009 hed turneringen UEFA Cup.

Satsede på finale

Fornylig sagde Zbigniew Boniek, der er ny formand for det polske fodboldforbund (PZPN) og en nær ven af UEFA-præsidenten Michel Platini, til det polske nyhedsbureau:

– Jeg er overbevist om, at vores tilbud er det bedste, og jeg er overbevist om, at vi snart får gode nyheder, sagde den polske fodboldformand. Og det fik han ret i.

Champions League

Berlin bliver vært for den mest prestigefyldte Champions League 2015, oplyste generalsekretæren for UEFA, Gianni Infantino, på et pressemøde i London.

EM stadion

Polens nationale fodboldstadion, der er blandt de mest moderne i Europa, blev færdigrenoveret sidste år forud for EM 2012 i fodbold, og har plads til 58.000 tilskuere.