Wroclaw kåret som Europas bedste rejsemål

wroclaw_polen_polennu

I 2016 var Wroclaw årets europæiske kulturhovedstad. Foto: Iben Mølgaard madsen. polennu.dk


WROCLAW: Den polske by Wroclaw modtager den prestigefyldte titel Best European Destination 2018


Wroclaw er blevet tildelt titlen som Best European Destination 2018. Det er sket efter en netafstemning, hvor 41.148 stemte på den polske by som årets bedste, europæiske rejsemål.

I alt 320.793 netbrugere deltog i afstemningen på europeanbestdestinations.com. Wroclaw fik stemmer fra 146 lande rundt om i verden.

Deltagerne i afstemningen kunne vælge mellem i alt 20 byer. Ud over Wroclaw kunne man stemme på Riga, Milan, Athen, Budapest, Lissabon, Bohinj, Prag, Kotor, Paris, Wien, Amsterdam, Colmar, Hvar og Bilbao. Den nordspanske by kom ind som nummer to med 39.845.

Polens Venedig

Arrangørerne af afstemningen omtaler Wroclaw som ”Polens Venedig”. Markedspladsen ”Rynek”, de to rådhuse og det smukke universitet bliver fremhævet som nogle af byens mange attraktioner. Noget helt unikt ved Wroclaw er de mere end 350 små skulpturer af dværge, som står rundt i byens gader, på pladser og andre steder.

Wroclaws borgmester Rafal Dutkiewicz siger, at han er meget stolt over kåringen, og han takker for hver eneste stemme byen har modtaget.

– At vinde en så prestigefuld konkurrence viser, at Wroclaw er blandt de mest attraktive byer på de europæiske turistkort, siger han til nyhedsbureauet PAP.

European Best Destinations er en organisation med hovedkvarter i Bruxelles. Den har til formål at udvikle og fremme kultur og turisme over hele Europa i samarbejde med turistorganisationer i de forskellige lande.