Wroclaw vil sætte ny verdensrekord i guitar

wroclaw_guitar_festival_thanks_jimi_hey_joe_guiness_rekord

Tusindvis af guitarister mødes i Wroclaw den 1. maj, for at forsøge at sætte ny verdensrekord, ved på samme tid at spille Jimi Hendrix sangen: Hey Joe. Foto: PTO.


WROCLAW: Flere tusinde mennesker med en guitar vil på samme tid spille samme sang for at hylde Jimi Hendrix, og for at sætte en ny verdensrekord.
.


Den afdøde guitarlegende, Jimi Hendrix, fejres hvert år på Thanks Jimi Fesivalen i Wroclaw. Festivalen gennemføres den 1. maj, og igen i år vil man forsøge at komme i Guiness rekordbog, vil at samle tusinder af guitarister, der på samme tid spiller sangen Hey Joe, som en hyldest til Hendrix.

7.344 guitarer

Arrangementet er blevet en kultbegivenhed, og hvert år strømmer musikelskere fra hele Polen og resten af Europa til Wroclaw for at deltage i løjerne. Det er 13. gang i år, at eventen finder sted. Ved festivalen sidste år spillede 7.344 guitarister på samme tid, og i år håber arrangørerne at kunne slå den gamle rekord.

Live-tv

Festivalen er blevet mere og mere international, og tv-stationer som CBS, Al Jazeera og RTL vil transmitere direkte fra forsøget på at opnå en ny verdensrekord. I 2015 regner arrangørerne med en ny rekord, når Wroclaw er Europæisk Kulturby næste år.

Start klokken 16

Det officielle forsøg på at sætte en ny Guinness guitar-rekord sker klokken 16 den 1. maj, og en halv time efter begynder der en lang række koncerter i byens Centennial-hal.

LÆS MERE
Eksternt link: Thanks Jimi Festivalen