Zabka vil være størst med selvbetjenings butikker

Selvbetjenings butikker
De nye Zabka selvbetjenings butikker – Zabka Nano – er en succes i Polen for kæden. Nu vil de overgå Amazone i antallet af den særlige butiksform. PR-foto.

WARSZAWA: Den polske kæde Zabka, vil overgå Amazone og være verdens største med kasseløse selvbetjenings butikker.


Den polske butikskæde Zabka er Europas største når det gælder antallet af kasseløse selvbetjeningsbutikker. Nu vil kæden overgår Amazone, som i dag er verdens største på det felt.

Siden åbningen af ​​den første selvbetjeningsbutik, det var i Poznan i juni 2021, så har Zabka bygget yderligere 50 af den særlige type butikker. Zabka Nano hedder de.

50 selvbetjenings butikker

Verdens største på området, Amazon Go, har 70 butikker, og det vil Zabka overgå i år, siger kædes vicedirektør Tomasz Blicharski til fagmediet Wiadomosci Handlowe.

– Vi vil være de største i verden, vi vil slå Amazon. Det er vores mål for i år, siger vicedirektøren.

I de nye selvbetjeningsbutikker kan kunder først komme ind, når de indsat deres betalingskort eller scannet en QR-koden på en Zabka-app på en scanner ved indgangen. Kunder, der besøger for første gang, skal oplyse deres telefonnummer, og de vil så modtage en SMS der giver adgang til butikken.

(Artiklen fortsættes under)

How to shop at Żabka Nano?

Når kunderne er inde i de nye selvbetjenings butikker, kan de tage de varer de vil fra hylderne og gå lige efter. Et kamerasystem genkender de varer, der er taget, og det samlede beløb trækkes derefter automatisk. Kamera-systemet identificerer ikke kunderne, og billeder bliver ikke gemt.

Den polske butikskæde bruger en særlig teknologi, der er udviklet i samarbejde med det amerikanske firma AiFi på en Microsoft Azure-platform.

Støt polennu.dk og få mere viden

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.
Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.