Polsk FN-initiativ: Stærk fordømmelse af Israel

På polsk initiativ har 34 lande fordømt Israel for angreb på FN-medarbejdere. Her ses Philippe Lazzarini fra FN-organisationen UNRWA, der rejser voldsom kritik af Israel for brud på krigens love. Foto: UNRWA.

NEW YORK: 34 lande står bag en stærk fordømmelse af Israel efter flere angreb på FN-soldater. Det er et polsk initiativ, og Danmark er ikke medunderskriver.


Angreb på FN-soldater har udløst stærk fordømmelse af Israel over hele verden.

Polens FN-ambassadør har taget initiativ til endnu en stærk fordømmelse af Israel. 34 FN-lande har underskrevet protesten over den fundamentalistiske højre regering i Israel.

Danmark er ikke blandt de 34 lande. Se alle landene nederst.

Statsminister kommer med klar advarsel til Israel

Global fordømmelse af Israel

Polens regering har tidligere udtrykt kraftig kritik af Israel, på grund af den israelske regerings optrapning af konflikten i Gaza og i Libanon. Siden 1. oktober har der ikke været nødhjælp til Gaza, da den israelske hær ikke har tilladt det. Israel anklages for systematisk og gentagne overtrædelse af aftaler, konventioner og krigens love – ikke mindst når det gælder beskyttelsen af civile. Mere end 40.000 mennesker har mistet livet i Gaza det seneste år.

Polen støtter Palæstina som nyt medlem af FN

16 år ved magten

Den israelske regeringschef, der sidder på et spinkelt mandat fra den yderste højrefløj i Israel, har været regeringschef i 16 år. Først i perioden fra 1996 til 1999, og siden igen fra 2009 og med en enkelt afbrydelse frem til i dag. Han er den længst siddende regeringschef i Israel nogen sinde.

Fordømmelsen af Israels angreb på FN kommer fra: Armenien, Østrig, Bangladesh, Brasilien, Cambodja, Kina, Cypern, El Salvador, Estland, Fiji, Finland, Frankrig, Ghana, Guatemala, Ungarn, Indonesien, Irland, Italien, Kasakhstan, Korea, Letland, Malaysia, Malta, Mongoliet, Nepal, Holland, Polen, Qatar, Sierra Leone, Spanien, Sri Lanka, Tyrkiet, Storbritannien, Nordirland og Tanzania.

LINK: FN i Libanon

Polen støtter Palestinas krav om en selvstændig stat

 

Fordømmelse af Israel eller ej!

Fordømmelse af Israel eller ej. polennu.dk er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Her er der ingen blokering af hjælp. Der er flere muligheder.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.