Statsminister kommer med klar advarsel til Israel

Polens statsminister Donald Tusk sender en klar advarsel til Israel, efter drabet på en polsk nødhjælpsarbejder og den israelske reaktion. Ikke mindst beskyldninger om jødehad, har gjort statsministeren vred. Foto: KPRM.

WARSZAWA: Polens statsminister Donald Tusk kommer med en skarp reaktion og advarsel til Israel efter drab på polak.


Israels bombning af nødhjælp og udtalelser fra Israels ambassadør, har gjort Donald Tusk vred, og han kommer med en klar advarsel til Israel, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

– I sætter vores støtte på en meget hård prøve, siger Polens statsminister Donald Tusk.

Polsk nødhjælpsarbejder dræbt i israelsk luftangreb

Støtte til Israel?

– Langt de fleste polakker viste fuld solidaritet med Israel efter Hamas angrebet, siger Tusk med direkte adresse til Israels regeringschef Benjamin Netanyahu. Men det er også til Israels ambassadør i Polen, Yakov Livne, der beskylder polakkerne for at være jødehadere.

Advarsel til Israel efter reaktion

– Det tragiske angreb på de frivillige nødhjælpsarbejdere og jeres reaktion vækker forståelig vrede, skriver Donald Tusk på X-twitter.

Israels Benjamin Netanyahu har sagt, at nødhjælpsarbejdernes død er et tragisk tilfælde af et utilsigtede angreb på uskyldige mennesker begået af israelske styrker. Og at den slags ting sker i krig.

Israels ambassadør har udløst massiv polsk vrede

Men det er især udtalelsen fra ambassadøren, der har gjort Donald Tusk vred. Han sender en klar advarsel til Israel om ikke at sætte støtten fra Polen over styr.

Syv dræbt

De syv nødhjælpsarbejdere der blev bombet og dræbt, var fra den amerikanske nødhjælpsorganisation World Central Kitchen, der har stoppet deres hjælpearbejde midlertidigt i Gaza.

 

Fra advarsel til opfordring: Vi har nemlig fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.

LINK: PAP