Polens præsident: Ukraine skal optages i NATO

Polens præsidentpar på vej til Washington, hvor beskeden fra Polen er klar: Ukraine skal optages i NATO. Foto: Marek Borawski.

WARSZAWA: Polens præsident har mandag taget imod sin ukrainske kollega, og bekræftet at Polen mener, at Ukraine skal optages i NATO.


Polen mener at Ukraine skal optages i NATO, hvis ukrainerne vil. Det sagde den polske præsident Andrzej Duda til sin ukrainske kollega, Volodymyr Zelensky. Han er i Warszawa, og tirsdag rejser de begge sammen med Polens statsminister Donald Tusk til NATO-topmøde i USA.

Præsident Zelensky var på besøg i præsidentpaladset, hvor værten slog det fast:

– Hvis det ukrainske samfund har viljen til at være med i den nordatlantiske alliance, så må NATO ikke tøve, Ukraine skal optages i NATO, sagde præsident Duda.

(Fortsættes under)

Donald Tusk: Missil ramte 15 kilometer fra Polen

Enighed om Ukraine trods uenigheder

Præsidenten forsikrede også overfor sin ukrainske kollega, at der ikke er nogen uenighed på den polske politiske scene, når det drejer sig om de politiske kræfter, der er ved magten i Republikken Polen i dag.

– Uanset partifarve taler vi med én stemme, understregede Andrzej Duda.

Tidligere på dagen havde præsident Zelensky enesamtale med statsminister Donald Tusk, og de to underskrev efterfølgende en ukrainsk-polsk sikkerhedsaftale. Den omfatter en lang række elementer, blandt andet uddannelse af ukrainske soldater i Polen.

(Fortsættes under)
Spotkanie z mediami Premiera Donalda Tuska oraz Prezydenta Ukrainy Wołodymyra Zełenskiego.

 

Udenrigsminister: Ukraine skal optages i NATO

Polens udenrigsminister sagde til den ukrainske præsident, at han er glad for at Polen et stop på vejen til Washington.

– Det er for os og for hele verden et vigtigt signal om solidaritet og godt naboskab. Ukraine kan være sikker på polsk støtte, sagde ministeren. Han sagde også, at de forskellige politiske grupper i Polen er enige om sikkerhedsspørgsmål, herunder dem, der vedrører NATO.

Tirsdag begynder NATO-topmødet i Washington, hvor alliancen samtidig fejrer 75 års jubilæum. Danmarks statsminister Mette Frederiksen er blandt deltagerne.

Statsminister: Det minder mere og mere om en rigtig krig

 

Hos polennu.dk har vi fravalgt en betalingsmur til vores indehold, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en stor hjælp! På forhånd, tak!

Joe Biden: Putin vil have Warszawa-pagten tilbage