Donald Tusk: Missil ramte 15 kilometer fra Polen

Patriot
Et russisk missil ramte bare 15 kilometer fra Polen. Donald Tusk skælder ud på præsidenten og den tidligere statsminister, der deltager i pro-russiske arrangement i Budapest. Billedet er fra et tidligere nedslag på polsk grund, der dræbte to polakker. Arkivfoto.

WARSZAWA: Statsminister Donald Tusk raser over tidligere statsminister, og et russisk missil der ramte 15 kilometer fra grænsen til Polen.


– Dusinvis af bomber og raketter faldt over Lviv-regionen i dag. En af dem ramte 15 kilometer fra vores grænse, skriver Polens statsminister Donald Tusk på X-twitter. Han fortsætter sin konstatering med en angreb på den tidligere statsminister Mateusz Morawiecki der i Ungarn, sammen med andre pro-russiske politikere.

– Alt imens det sker etablerer Morawiecki en fælles anti-europæisk strategi med pro-Putin højreekstremistiske politikere i Budapest. Er det dumhed? Forræderi? Eller begge dele? spørger Tusk.

Donald Tusk henviser til en igangværende CPAC-konference i Budapest, hvor Polens præsident Andrzej Duda er repræsenteret af sin kabinetschef og den tidligere statsminister Mateusz Morawiecki fra PiS, også deltager.

Missilregn over Ukraine – 15 kilometer fra Polen

Ukraine har været udsat for et massivt angreb, men det ukrainske luftforsvar skød 21 ud af 34 russiske missiler ned, siger lederen af det ukrainske luftvåben Mykola Oleshchuk.

Russiske Tu-95MS fly bombede i nat i Kharkiv, Kherson, Dnipro og Lviv-regionerne.

 

polennu.dk har fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.