15 EU-lande vil have ny migrationspolitik i Europa

15 lande har underskrevet et brev fra den danske regering, med krav om en ny migrationspolitik i EU. I Polen er brevet underskrevet af den nye indenrigsminister Tomasz Siemoniak (th). Foto: Krystian Maj/KPRM.

KØBENHAVN: Den danske regering har offentliggjort et brev til EU-kommissionen om ny migrationspolitik. Brevet er underskrevet af 15 lande.


Den danske regering har offentliggjort et brev Europa-kommissionen om en ny migrationspolitik. 15 EU-lande er underskrivere af brevet, heriblandt Polen og Danmark, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

I brevet skriver de 15 lande til Europa-kommissionen, at der er behov for at opbygge partnerskaber med vigtige lande uden for EU, som migranter kan sendes til, mens de venter på en afgørelse.

LINK: Se brevet fra de 15 EU-lande her

syrien_flygtning_FN

 

Brevet er underskrevet af indenrigs- og migrationsministrene fra Bulgarien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Grækenland, Italien, Cypern, Letland, Litauen, Malta, Nederlandene, Østrig, Polen, Rumænien og Finland.

Ny migrationspolitik

I brevet skriver den danske regering om ny migrationspolitik, at partnerskaberne er nødvendige. Ikke kun for at håndtere ulovlige migrationsstrømme til Europa, men også for at give migranterne et alternativ til at redde livet, frem for at risikere døden på faretruende rejser. Der er tidligere eksempler på vellykkede partnerskaber mellem EU og Tyrkiet og mellem EU og Tunesien, skriver EU-landene i brevet.

LINK: PAP artikel om den danske regerings brev (polsk)

Hos Europa-kommissionen bekræfter man modtagelsen af brevet.

– Vi har modtaget brevet, og vi vil analysere det, sagde EU-talskvinde Anitta Hipper torsdag uden yderligere kommentarer.

Polen vil ikke tage imod flygtninge fra EU

Ny migrationspolitik ej. Hos polennu.dk har vi fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 eller DKK 500,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.