Polen vil ikke tage imod flygtninge fra EU

Polen vil ikke tage imod flygtninge fra EU, og har også stemt imod aftalen. Donald Tusk siger, at Polen har rigeligt at gøre med flygtninge fra Ukraine og Hviderusland/Belarus. Her besøger Tusk en grænseovergang til Hviderusland, hvor mange tusinder er kommet uhindret ind i Polen. Foto: Krystian Maj/KPRM.

WARSZAWA: Tirsdag godkendte finansministrene i EU, den nye emigrationspagt. Men Polen vil ikke tage imod flygtning fra EU, siger statsministeren.


Polen vil ikke tage imod flygtninge fra EU gennem den netop vedtagne migrationspagt.

– Polen vil ikke acceptere migranter under migrationspagten, understregede Donald Tusk tirsdag efter mødet i Ministerrådet.

Polen har taget imod hundredtusindvis af migranter i forbindelse med den russisk-ukrainske krig og titusinder af migranter fra Hviderusland/Belarus, siger Tusk ifølge det polske nyhedsbureau PAP.

Tre sagde nej til flygtninge fra EU

Tirsdag godkendte EU’s finansministre migrationspagten. Tre lande stemte imod: Polen, Slovakiet og Ungarn. Pagten skal regulere migrations spørgsmål i EU, så lande kan påtvinges at tage imod flygtninge.

Tusk siger også, at migrationspagten blev forhandlet af Mateusz Morawieckis regering.

– I modsætning til vores forgængere, er vi ikke i krig med EU, men i venlig, men hård dialog, for at kræve hvad Polen fortjener, sagde Tusk.

Donald Tusk har netop besøgt grænseområdet i Hviderusland/Belarus, hvor tusindvis at emigranter fra Asien og Afrika kommer ind i Polen. Tusk vil bruge ressourcerne på, at få øget grænsebevogtning og stoppe den illegale indvandring derfra. Der afsættes foreløbig 10 milliarder zloty til at lave grænsebevogtning mod Hviderusland/Belarus.

 

Hos polennu.dk har vi fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.