ADVARSEL: Snestorm og lavere temperaturer på vej

Snestorm
Mere snestorm og kulde på vej til Polen allerede fredag. I weekenden ventes temperaturer på ned til minus 20 grader. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen står overfor endnu en snestorm og lave temperaturer. Fredag er der varsler for de østlige, sydlige og centrale dele af landet.


Snestorm: I en uge har vinteren for alvor sat sit præg på Polen med store snemængder og hård frost. Kulden og nedbøren fortsætter den næste uge, oplyser meteorologerne.

Snestorm fredag

Allerede fra fredag er der meldt om store mængder nedbør og snestorme, i de østlige og sydlige dele af Polen – og områder i den centrale del af landet. Et snelag på mellem 5 og 7 centimeter. Efter de store snemængder, bliver det endnu koldere og der er meldt om frostgrader over hele Polen.

Fredag kan de vestlige og nordlige egne opleve klart vejr, og kun ubetydelige snemængder.

Natten til lørdag vil det klare op, og temperaturen vil falde yderligere. Mange steder med frostgrader på mellem 10 og 15. I visse egne ventes temperaturen at falde helt ned til 20 graders frost.

Mandag kommer der plus grader, og meget sne vil smelte, men allerede om natten ventes det at fryse igen. Det kan give såkaldt ”sort is”, som gør vejene ekstremt glatte, når vandet fra sneen fryser igen.

LINK: Polens Metrologisk Institut (IMGW)

Trafik hårdt ramt af frost og kraftig snestorm

LINK: Trafik hårdt ramt af frost og kraftig snestorm