Suspenderet for ikke at passe på Kaczynskis hus

nytårsaften politi
Der bliver ikke noget udgangsforbud nytårsaften som ellers varslet. Det oplyste den polske statsminister på et pressemøde søndag. Dermed undgås også en klar konfrontation mellem politi og abortdemonstranter, der har varslet demonstrationer foran Jaroslaw Kaczynskis hus i Warszawa nytårsaften. Arkivfoto.

WARSZAWA: Seks politibetjente er suspenderet, efter at de lod demonstranter hænge regeringskritiske plakater op på et rækværk ved Kaczynski hus.


Seks politibetjente er suspenderet, efter at de så passivt til, da demonstranter hængte protestplakater op på et rækværk i nærheden af regeringspartiets formand, Jaroslaw Kaczynskis hus, i Warszawa forstaden Zoliborz.

Episoden fandt sted den 28. oktober, og demonstranterne hængte bøjler, bleer og plakater op omkring den upopulære partileders hus.

– Vi undersøger om der er tale om pligtforsømmelse, siger Elwira Kozłowska, der er talskvinde for det lokale politi.

Indsamling på Facebook

De seks suspenderede betjente skal blive hjemme, og får kun halvdelen af deres normal løn i den periode de er suspenderet. De må heller ikke tage arbejdet andet sted imens. Derfor har en gruppe af polakker iværksat en indsamling til betjentene, der efter kort tid havde samlet 30.000 zloty sammen. 800 polakker har frem til natten mellem lørdag og søndag bidraget med støtte til betjentene.

Imens fortsætter protesterne og demonstrationerne i de polske byer. Ved en demonstration i Krakow lørdag aften der havde samlet over tusinde mennesker, truede politiet med at anvende vold, hvis ikke de demonstrerende polske kvinder gik hjem. Politiet i Krakow benyttede corona-reglerne for at få kvinderne – og mændene – til at stoppe forsamlingen. Andre steder i Polen har politiet nægtet at håndhæve corona-reglerne overfor demonstranterne.

Mere nyt om krisen i Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.