Bystyret i Warszawa forbyder religiøse symboler

unge-polakker-fravælger-kirke
Warszawa forbyder nu religiøse symboler, hvilket betyder at mange katolske kors skal fjernes fra de kommunale offentlige bygninger. Arkivfoto.

WARSZAWA: Hovedstadens borgmester Rafał Trzaskowski har underskrevet en ny regel, der forbyder religiøse symboler i byen.


Bystyret i Warszawa har indført en ny regel, der forbyder religiøse symboler på offentlige steder, der er under kommunens kontrol.

Warszawas borgmester Rafał Trzaskowski har underskrevet reglen, der fastslår at rådhuset og andre af byens steder, skal være religiøst neutrale, og derfor forbydes kors. Der bliver Warszawa den første by i Polen der forbyder det ellers meget anvendte kors, da landet er meget katolsk.

Det var også Warszawa, der som den første by erklærede sig som LGBT-venlig.

Forbyder religiøse symboler – men ikke på skriveborde

Den katolske kirke står stærkt i Polen, og beslutningen har vakt en del harme. Kritikere har sagt, at medarbejderne heller ikke må have religiøse symboler på deres skriveborde, men det afvises:

– Borgmesteren har hele tiden sagt, at medarbejdernes kontorer skal være et sekulært sted, ingen ønsker at kæmpe mod traditionen her, siger Monika Beuth, der talskvinde for hovedstadens rådhus til det polske nyhedsbureau PAP.

LÆS MERE OM RELIGION I POLEN: Lex.dk af Anna Werenberg.

Første LGBT-frie erklæring ophævet af myndighederne

DR Horisont 4. maj 2021 Chefredaktør Jens Mørch, polennu.dk

Om de forbyder religiøse symboler eller ej, så har polennu.dk fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 eller DKK 500,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.