Cannabis kan nu frit købes i automater i Polen

Traw'o'mat er navnet på de nye cannabis-automater der er opstillet ti steder i det sydlige Polen. Firmaet lover at produkterne ikke er syntetiske, og de lover en styrke på mellem 5 og 19 procent, alt efter produktvalget. PR-foto.

KRAKOW: Et polsk firma har indtil nu opsat ti automater, hvor kunderne kan trække cannabis i flere varianter. Firmaet søger forhandlere over hele Polen.


Hvis man bor i det sydlige Polen, kan man med rette undrer sig over en ny helt ny type automater. Navnet er Traw’o’mat. Og det er ikke hverken kaffe, slik eller andet kendt man kan købe i automaten, men derimod cannabis. Og så kan man frit vælge mellem en styrke mellem 5 og 19 procent, alt efter hvilket produkt.

Traw’o’mat findes i den polske Kaufland supermarkedskæde i ti byer i det sydlige Polen.

Politiet samtykker

Talsmanden for politiet i Bielsko-Biała, siger til den lokale avis:

– Vi overvåger salget af produkterne i automater, men der er ingen straffesager på vej af den grund. Til gengæld prioriterer vi forebyggelsesarbejdet blandt børn og unge, siger talsmanden. Og han kommer også med en indtrængende appel til byens forældre:

– Automaterne spørger ikke om alder. Så kære forældre; tal med jeres børn og gør dem opmærksom på den potentielle fare, siger politiets talsmand i Bielsko-Biała, Roman Szybiak.

LÆS OGSÅ: Cannabis skal gøre dyr i Warszawa gladere

Firmaet tilbyder denne service til alle forretninger og andet, der kan opfylde følgende betingelser: Et areal på en kvadratmeter, elektricitet og overdækning af hensyn til vejr og vind. Sælgerne lover også, at deres produkter ikke er vanedannende. Læs mere om virksomheden under billedet.

De ti steder i det sydlige Polen, hvor man nu frit kan købe cannabis i automater ved siden af øl, vand, kaffe, slik og meget andet. GoogleGrafik.

LÆS MERE OM VIRKSOMHEDEN HER

Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.