Cannabis skal gøre dyr i Warszawa mere glade

Elefanter i Warszawa Zoologiske Have får nu cannabis-olie i håbet om at gøre dem mere rolige. Lykkedes forsøget skal ideen udbredes til flere dyrearter. Næste gang bliver det næsehorn og bjørne. Elefanten her er dog fra Chorzów Zoo, og er næppe påvirket. Arkivfoto.

WARSZAWA: Elefanter i Polen får nu cannabis som de første dyr, i et forsøg på at reducere indespærrede dyrs stress.


Den er god nok. Warszawa zoologiske-have har nemlig iværksat et forsøg, hvor de indespærrede elefanterne bliver de første der får cannabis i et håb om at gøre dem mere rolige.

Forsøget har til formål at vurdere virkningen af ​​CBD-olie, hvis aktive ingrediens stammer fra cannabisplanten. Forskerne vil registrere stemningsændringer hos dyrene. Elefanterne er blevet valgt som de første forsøgsdyr, fordi de er oftest, har stress, og at de er nemme at overvåge. Det har formentlig også med til fortællingen, at aggressive elefanter kan gøre stor skade.

Vi kender vores elefanter

– Vi ved, hvad hver enkelt af vores elefanter spiser, hvordan de opfører sig, og hvordan deres adfærd påvirker deres position i flokken, siger dyrvæge Agnieszka Czujkowska, der leder af Warszawa Zoo’s habilitationsafdeling til Polsat.

– Vi kan kontrollere deres aktuelle helbredstilstand ved at undersøge deres blod. Hvis resultaterne er gode, håber vi at kunne få flere dyr introduceret til et eventyr på hamp, siger dyrlægen. Cannabis bruges i forvejen til heste i Polen.

Næsehorn og bjørne bliver de næste dyr, der skal have cannabis, hvis resultaterne med elefant-forsøget er lovende, oplyser Warszawa Zoo.

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.